Schimbări importante la vârf, în cadrul grupului Stellantis
25.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

Oficializat de curând, grupul Stellantis, născut din fuziunea PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel) cu FCA (Fiat – Chrysler), a anunțat noua organigramă la vârf. Astfel, la conducerea anumitor branduri din cadrul noului gigant auto au fost operate câteva schimbări importante.

John Elkann (foto), președintele FCA, și Carlos Tavares, președintele PSA, au fost numiți președinte, respectiv director general al grupului Stellantis.

La nivelul conducerilor diferitelor mărci ale grupului, cea mai importantă mișcare a fost numirea lui Jean-Philippe Imparato, fost director Peugeot, la conducerea Alfa Romeo. El îi ia locul lui Timothy Kuniskis, plecat la Chrysler și Doge.

La Peugeot, Imparato a fost înlocuit de fosta directoare Citroen, Linda Jackson. De remarcat și numirea lui Luca Napolitano, fostul responsabil Fiat, în fruntea brandului Lancia.

Directorii care și-au păstrat posturile în fruntea diferitor mărci din grup sunt Olivier Francois la Fiat, Christian Meunier la Jeep și Michael Lohscheller la Opel/Vauxhall.

De asemenea, Richard Palmer, fost director comercial al FCA, a fost numit director financiar pentru Stellantis, în timp ce directorul financiar al PSA, Philippe de Rovira, va conduce filialele (finanțe, mașini de ocazie, garanții, distribuție).

Funcția de directorul de design este împărțită între Ralph Gilles (Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Maserati, Fiat în America Latină) și Jean-Pierre Ploué (Abarth, Alfa Romeo, Citroen, DS, Fiat Europa, Lancia, Opel, Peugeot, Vauxhall). Bertand Blaise, responsabil de comunicare la PSA, va asigura această funcție la Stellantis.

În acest moment Stellantis este al patrulea gigant auto mondial după numărul de vehicule produse (8,1 milioane în 2019) și al treilea după cifra de afaceri. Conglomeratul grupează nu mai puțin de 16 mărci, care sunt prezente pe 130 de piețe internaționale. Stellantis are o prezență industrială în peste 30 țări și aproape 400.000 de angajați cu peste 150 de naționalități.

Distribuie acest articol!