Smart va lansa un SUV electric în 2022
14.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

Febra SUV-urilor nu cunoaște limite, ultimul venit în această horă fiind Smart, care a anunțat că dezvoltă un astfel de model. Acesta va beneficia de propulsie electrică și va fi produs în China, începând din 2022.

Primul SUV de la Smart va fi, în mod evident, un model urban, care va combina dimensiuni exterioare reduse cu un spațiu interior generos. Daniel Lescow, vicepreședintele Smart responsabil cu vânzările, a descris acest model ca pe ”noul alfa al junglei urbane”.

Sincer, ne vine destul de greu să ne imaginăm cum trebuie să arate un Smart în versiune… SUV! Dar până când îl vom vedea și ne vom lămuri și cu ce a vrut să spună Lescow, să spunem că va marca un nou început pentru constructorul controlat în prezent de un parteneriat încheiat între grupurile Daimler și Geely. Așa se explică și de ce noul model va fi construit în China, pe noua platformă SEA pentru modele urbane, de la Geely.

Viitorul SUV Smart, al cărui acumulator va fi amplasat sub planșeu, promite să exceleze la capitolele comportament rutier, conectivitate și securitate. Partea tehnică este girată de Geely, în timp ce designul se află în sarcina celor de la Daimler.

Distribuie acest articol!