Un nou SUV Dacia, anunțat de conceptul Bigster
14.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

În cadrul planului Renaulution, de relansare a Grupului Renault, este prevăzută și introducerea unui al doilea SUV în gama Dacia, poziționat deasupra lui Duster.

Până în prezent, modelele Dacia s-au încadrat în segmentul B, astfel că cel de-al doilea SUV din gamă va marca intrarea producătorului în segmentul imediat superior, C.

Împreună cu Lada, Dacia va folosi o singură platformă, CMF-B, de la Renault Clio V. Așadar, din rațiuni economice, noul model va folosi o platformă dintr-o clasă inferioară, rețetă pe care o întâlnim și la Grupul Volkswagen, pentru unele modele Skoda.

Noul model este anticipat de Bigster Concept, prezentat oficial astăzi. Va putea lua la bord până la 7 persoane, înlocuind, din acest punct de vedere, vehciul monovolum Lodgy. Deși măsoară 4,6 metri lungime, cu 12 cm mai mult decât Renault Kadjar, foarte probabil va fi comparabil ca preț cu Renault Captur, un model mai mic, crossover. Cu siguranță, va fi unul dintre cele mai spațioase și ieftine SUV-uri compacte de pe piață!

Prețul scăzut nu va permite o diversitate prea mare în privința propulsiei, chiar dacă Renault promite motorizări ”alternative”! Este de așteptat, totuși, să regăsim propulsia hibridă a grupului, E-Tech.

Acestea sunt, deocamdată, singurele informații oficiale furnizate de Renault. Rămâne de văzut când vom vedea noul model pe șosele – deocamdată tot ce știm în această privință este că până în 2025 Dacia are în program trei modele noi, printre care și acest SUV compact.

Distribuie acest articol!