Milioane de euro, pentru plăcuțe de înmatriculare personalizate!
11.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

În Australia, propietarul unui Mercedes-AMG C 43 a plătit echivalentul a 1,6 milioane de euro, pentru ca automobilul lui să poarte un număr de înmatriculare deosebit.

Pentru foarte mulți dintre noi, automobilul personal este un semnal extern important, în privința statutului social sau al nivelului de bunăstare personală. Pentru unii, lucrurile merg chiar mai departe, ca de pildă la… numărul de înmatriculare. Nu sunt puțini cei dispuși să plătească sume imense pentru a intra în posesia unor plăcuțe de înmatriculare cât mai rare cu putință!

În numeroase țări, printre care și România, dorința unora de a deține numere de înmatriculare auto ”preferențiale” este monetizată prin impunerea unei taxe suplimentare. Mai mult, unele țări organizează licitații pentru atribuirea anumitor combinații de numere și litere. Așa se și explică apariția unor sume astronomice.

Revenind la exemplarul Mercedes-AMG C 43 din imagine, acesta poartă plăcuțele inscripționate cu ”1”, cel mai scump număr de înmatriculare auto din statul australian Victoria. Se zvonește că actualul proprietar ar fi plătit pentru acest privilegiu echivalentul a 1,6 milioane de euro. Un preț mult mai mare, comparativ cu cel plătit pentru aceste plăcuțe, de către un proprietar de Saab 9000 Turbo, în 1984: echivalentul a circa 105.000 de euro.

În Australia există o adevărată febră a numerelor de înmatriculare speciale, după cum o demonstrează contul de Instagram dedicat plăcuțelor personalizate din această țară, Heritage Number Plates. Și totuși, recordurile în materie s-au înregistrat în ale colțuri ale lumii: 16 milioane de euro în Marea Britanie, pentru plăcuțele cu ”F1”, respectiv 9 milioane de dolari în Dubai, pentru combinația preferențială ”D5”.

Foto: Instagram / Heritage Number Plates

Distribuie acest articol!