Celebra ”fabrică transparentă” Volkswagen din Dresda a intrat în era electromobilității
22.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a anunțat demararea producției de serie pentru compacta electrică ID.3 la ”fabrica transparentă” de la Dresda, ”o unitate de producție, atracție turistică, loc de desfășurare a evenimentelor, laborator de testare și centru de livrări – totul într-un singur loc.”

Construită în plin centrul orașului, “Die Glaeserne Manufaktur” a fost de la bun început o fabrică-muzeu, cu o arhitectură futuristă, concepută să demonstreze potențalul gigantului german Volkswagen, atât în materie de tehnologie de ultimă oră, cât și în ceea ce privește cele mai exigente standarde de producție.

Fabrica este un adevărat obiectiv turistic, mai ales pentru fanii mărcii, dar și un loc special de livrare, pentru cei care doresc să își ridice mașina de aici, într-o manieră aparte. De asemenea, de ani buni a devenit o obișnuință ca “Die Glaeserne Manufaktur” să găzduiasă diverse evenimente culturale și să aibă chiar propria stagiune de concerte.

Locația a fost afectată puternic de scandalul Dieselgate, iar la un moment dat viitorul i-a fost pus sub semnul întrebării. S-a decis continuarea proiectului și focusarea pe electromobilitate, astfel încât fostul ”Centru pentru Mobilitatea Viitorului” se va transforma în ”Casa modelului ID.”.

Obiectivul central: să acționeze ca un exemplu demn de urmat pentru Volkswagen în Germania, oferind clienților, vizitatorilor și invitaților o experiență holistică legată de familia ID. – de la consilierea inițială și curse de probă, la vizite pe liniile de producție, co-construcția modelului ID.3 și formate moderne de evenimente, până la livrarea de autovehicule electrice. Un alt element asupra căruia se concentrează reorientarea strategică este dezvoltarea unei locații de cercetare și inovare care să propulseze proiecte inovatoare la scară pilot pentru utilizarea ulterioară în locații de mare capacitate la Volkswagen.

În viitor, un număr semnificativ mai mare de autovehicule va fi livrat către clienți, de aici. În acest scop, un al doilea punct de livrare a fost amenajat recent în cadrul fabricii. Se preconizează că numărul de livrări către clienți va crește de la 1.301 în 2019 și 3.296 în 2020 la peste 5.000 de autovehicule în 2021. Obiectivul este atingerea unui număr de circa 9.700 de livrări anual până în 2022.

De la deschiderea din 2001, au părăsit linia de producție din ”fabrica transparentă” sedanul de lux Phaeton (84.235 unități, 2001-2016), limuzina Bentley Flying Spur (2.186 unități, 2005-2006 și 2013-2014) și, începând din 2017, compacta electrică e-Golf (50.401 unități).

Sursa: comunicat de presă Volkswagen

Distribuie acest articol!