Daimler își va restructura activitățile și se va redenumi Mercedes-Benz
09.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

Grupul german Daimler a anunțat oficial că își va restructura activitatea și se va redenumi Mercedes-Benz. Constructorul de automobile se va separa astfel de grupul producător de camioane, care va deveni independent.

Decizia s-a născut din dorința de a da independență totală diviziei Daimler Truck, cel mai mare fabricant de camioane și autobuze din lume, și pentru a pregăti intrarea pe Bursa de la Frankfurt, la sfârșitul acestui an. Această nouă entitate va dispune de o structură de direcție separată de activitățile auto.

În consecință, Daimler se va concentra pe automobile, van-uri, utilitare și servicii de mobilitate, adoptând numele Mercedes-Benz, preluat de la celebra sa marcă premium.

Două companii: Mercedes-Benz Cars & Vans și Daimler Trucks & Buses

„Este un moment istoric pentru Daimler și începutul unei reorganizări profunde a companiei Mercedes-Benz Cars & Vans și Daimler Trucks & Buses, ca întreprinderi diferite, cu tehnologii și nevoi de capital specifice”, a comentat Ola Källenius, președintele companiei cu sediul la Stuttgart.

Reorganizarea Daimler va trebui validată de acționari, în cadrul unei adunări generale extraordinare, prevăzută în al treilea trimestru din 2021. Schimbarea de nume pentru noua entitate Mercedes-Benz va interveni după cotarea Daimler Truck pe bursă, pentru creștrerea rentabilității și dezvoltarea tehnologiilor verzi pentru camioane și autobuze.

Distribuie acest articol!