Deși nu a livrat încă niciun exemplar, Rivian este unul dintre cei mai valoroși constructori auto!
12.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

La prima vedere, Rivan este o „micuță” marcă americană din domeniul auto. Cu toate că încă nu a demarat producția, a reușit o performanță fantastică, prin atragerea unui capital estimat la circa 50 de miliarde de euro!

Despre noul constructor american de vehicule electrice se vorbește deja foarte mult, datorită celor două modele pe care intenționează să le producă, un pickup și un SUV, ambele cu caracteristici impresionante.

Rivian a reușit să atragă investiții masive de la T. Rowe Price Associates, o companie americană specializată în administrarea investițiilor, iar Amazon a comandat deja 100.000 de automobile electrice Rivan.

Deși nu a produs încă niciun vehicul, marca americană valorează mai mult decât numeroși producători tradiționali de automobile, fiind evaluată la circa 50 de miliarde de euro.

Mulți pun această situație pe seama ”bulei speculative” asemănătoare celei de la Tesla. Concret, este vorba de investitori entuziasmați de proiect, care investesc masiv doar pe baza unor anunțuri care nu sunt dublate și de lucruri concrete, vizibile în producție.

Primele livrări Rivian ar trebui să aibă loc la mijlocul anului 2021. Dar, la fel ca în cazul Tesla din 2012, Rivan va trebui să demonstreze că este capabil să producă automobile în cantități suficiente și să le asigure și service-ul.

Distribuie acest articol!