Gigantul petrolier Total își va schimba numele și va miza pe diversificarea portofoliului
12.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

Compania petrolieră Total a înregistrat pierderi de 7,2 miliarde de euro în 2020. Contextul dificil determină gigantul francez să ia o serie de decizii majore, începând chiar cu schimbarea numelui.

Anul 2020 a fost unul complicat pentru companiile petroliere, într-un context de piață tensionat, în care oferta a fost mai mare decât cererea timp de mai multe luni, determinând scăderea prețului barilului.

Totuși, Total precizează că pierderile sunt generate, în principal, de ”reducerile de active de aproape 10 miliarde de euro, în special în nisipurile bituminoase canadiene”. Amortizări care fuseseră deja confirmate vara trecută și care, prin urmare, nu reprezintă o surpriză în bilanț. Fără aceste deprecieri, Total ar fi realizat profituri de peste 4 miliarde de euro.

De asemenea, Total și-a anunțat intenția de a-și schimba numele până în luna mai 2021, din ”Total” în ”TotalEnergies”. De reținut prezența acelui ”s” la sfârșitul numelui, deloc întâmplătoare!

Compania petrolieră franceză se va concentra mai mult ca oricând pe diversificarea portofoliului său de afaceri, cu precădere asupra energiilor regenerabile, gazelor naturale și combustibililor regenerabili. Investițiile se vor ridica la 70 de miliarde de dolari până în 2030.

Distribuie acest articol!