Panasonic este pe cale să lanseze un head up display cu realitate augmentată
03.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

Preluată din aeronautica militară, proiectarea informațiilor pe parbriz începe să devină o dotare tot mai întâlnită în lumea automobilelor. Provocarea actuală, pentru conceptul de head up display (HUD), constă în introducerea realității augmentate.

La ultima ediție a CES, evenimentul american specializat în high-tech, divizia Automotive Systems de la Panasonic a prezentat un astfel de display, de mari dimensiuni, care funcționează pe principiul realității augmentate. Alături de viteză și alte informații oferite de astfel de sisteme, HUD furnizează indicații de navigație, alerte privind eventualele pericole, informații despre ambuteiaje – toate suprapuse pe imaginea căii de rulare.

Panasonic precizează că informațiile sunt actualizate la fiecare 300 de milisecunde și sunt afișate pe parbriz prin intermediul unui sistem de oglinzi și proiecții laser. Conceptul nu este nou, mulți constructori având în dezvoltare tehnologii similare încă din 2014, însă sistemul Panasonic pare cel mai aproape de lansarea în producție.

Panasonic susține că sistemul său este de mărimea unei cutii, ușor de integrat într-un automobil. După toate probabilitățile, această tehnologie ar urma să fie implementată în producția de serie până în 2024.

Distribuie acest articol!