Volkswagen se asociază cu Microsoft, pentru dezvoltarea automobilelor autonome
16.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Volkswagen anunță asocierea cu Microsoft, pentru dezvoltarea unei platforme conectate, cu scopul de a accelera dezvoltarea sistemelor de asistență la conducere ale automobilelor sale.

Acest nou parteneriat este anunțat la scurt timp după cele încheiate între Ford și Google, respectiv Hyundai și Apple. Toate aceste alianțe au ca obiectiv pe termen lung automobilul autonom. În ceea ce privește colaborarea dintre Volkswagen și Microsoft, a fost inițiată în 2018 prin crearea Volkswagen Automotive Cloud, care grupează toate serviciile de conectivitate și ofertele de mobilitate ale gigantului german.

Obiectivul noului parteneriat este de dezvoltare a capacității de inovație Volkswagen în materie de soluții de conducere automatizată și de creare a unie platforme conectate, denumită Automated Driving Platform. Aflată în cloud (Microsoft Azure), noua platformă va folosi inteligența artificială și va avea o mare capacitate de calcul, necesare pentru adaptarea sistemelor de conducere autonomă, astfel încât să se adapteze la orice situație întâlnită în condiții reale, pe drum.

Grație acestor noi facilități tehnologice, automobilele produse de mărcile Grupului Volkswagen (VAG) vor beneficia mai repede de noi sisteme de asistență la conducere și de funcții de conducere autonomă. Parteneriatul cu Microsoft se va derula la nivelul diviziei Car.Software din cadrul VAG. Investițiile anunțate de concernul german, pentru digitalizarea modelelor sale, se cifrează la 27 miliarde de euro, până în 2025.

Distribuie acest articol!