Ford a produs 1,5 milioane de motoare EcoBoost de 1,0 litri, la uzina din Craiova
12.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Ford România a anunțat astăzi atingerea pragului de 1,5 milioane de motoare EcoBoost 1,0 litri fabricate la uzina din Craiova, de la lansarea producției acestuia în 2012. Motorul EcoBoost 1,0 litri cu numărul 1.500.000 produs la Craiova va echipa un model Ford Puma ST Line fabricat pentru un client din Craiova.

Motorul de 1.0 litri EcoBoost a fost proiectat la centrele tehnice Ford din Dunton (Marea Britanie) și Merkenich (Germania), iar din 2012, acesta se construiește la fabricile Ford din Craiova și Köln (Germania).

Ford Craiova produce în prezent motorul EcoBoost de 1,0 litri în versiunile mHEV 125CP și 155CP, dar și în versiunile tradiționale non-mHEV, de 95CP, 100CP și 125CP. Aceste versiuni echipează o varietate de vehicule Ford, precum Puma, EcoSport, Fiesta, Focus, dar și vehicule comerciale precum Tourneo Connect, Tourneo Courier și Transit PHEV, ajungând la clienții Ford din întreaga lume.

Motorul EcoBoost de 1,0 litri a adunat numeroase premii de la lansarea sa pe piață în 2012, inclusiv 11 premii internaționale la competiția IEPOTY (International Engine and Powertrain of the Year), fiind recunoscut pentru eficiența consumului de carburant și performanțele sale calitative.

Motorul EcoBoost de 1,0 litri este primul motor cu trei cilindri din lume care dispune de tehnologia de dezactivare a primului cilindru, oprind automat unul dintre cilindrii motorului în situațiile în care acesta nu necesită putere maximă, ca de exemplu coborârea în pantă sau la viteze de croazieră. Sistemul poate decupla sau recupla un cilindru în 14 milisecunde.

În anul 2020, mai mult de jumătate din autoturismele Ford vândute la nivel european au fost echipate cu motorul de 1,0 litri EcoBoost.

Ford Craiova are în acest moment peste 6.000 de angajați care lucrează atât pentru producția de vehicule cât și pentru cea de motoare. Aproximativ 1.100 dintre aceștia lucrează doar la uzina de motoare în 3 și 4 schimburi pentru a face față cererii actuale de pe piață.

Sursa: comunicat de presă Ford

Distribuie acest articol!