ID.Buzz va fi primul model al Grupului Volkswagen capabil să se deplaseze complet autonom
03.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a anunțat că viitorul van electric ID.Buzz, programat să apară pe piață în cursul anului 2022, va fi primul său model autonom. Premiera nu va avea loc, însă, mai devreme de 2015!

ID.Buzz va fi o reinterpretare modernă și 100% electrică a legendarului bus Volkswagen. Primul concept modern a fost prezentat în 2017, iar acum revine în actualitate prin anunțul referitor la condusul autonom.

Anunțul a fost oficializat după ce Consiliul de supraveghere a aprobat alocarea resurselor necesare pentru dezvoltarea tehnologiei. ID.Buzz va avea o autonomie de nivel 4 și va fi, practic, primul vehicul autonom lansat de Grupul Volkswagen.

Testele pe teren vor începe anul acesta, în Germania, folosind sistemul de pilotaj autonom furnizat de Argo AI, a anunțat Christian Senger, directorul de dezvoltare care coordonează proiectul. Argo AI este un startup înființat de Volkswagen împreună cu Ford, pentru dezvoltarea platformelor software necesare tehnologiei de pilotaj autonom.

Deși autonomia de nivel 4 presupune că automobilul se poate deplasa complet independent, nu este permisă desființarea volanului și a pedalelor.

Automobilul autonom este o provocare majoră, într-un domeniu în care grupul german, în ciuda tradiției sale, nu are prea multă experiență. Astfel se explică eforturile din ultima perioadă, în această direcție, precum investiția de un miliard de dolari în Argo Al sau asocierea cu Microsoft.

Distribuie acest articol!