În ciuda pandemiei, Porsche a avut rezultate bune și nu a renunțat la primele pentru angajați
25.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Deși criza sanitară declanșată în urmă cu un an a afectat puternic industria auto, unii constructori nu au avut foarte mult de suferit. Este și cazul Porsche, care a realizat profit și chiar și-a permis să ducă mai departe bunul obicei de a-și bonusa angajații.

Criza Covid-19 nu se prea vede în bilanțul Porsche pe exercițiul financiar 2020, încheiat cu 272.000 de automobile livrate la nivel mondial și un profit (înainte de impozitare) de 4,4 miliarde de euro. Rezultatele sunt, per ansamblu, comparabile și pe alocuri chiar superioare celor din 2019!

În aceste condiții, compania e acordat și anul acesta prime salariaților. Suma a fost de 7.850 de euro, în ușoară scădere față de anul precedent, când bonusul a fost de 9.700 de euro.

Cei care beneficiază de aceste prime sunt salariații germani din facilitățile de producție Porsche. Mai exact, vor fi recompensați 27.000 de angajați dintr-un total de 36.000.

Acordarea de prime contribuie la motivarea și fidelizarea angajaților, cărora li se inoculează astfel sentimentul de apartenență la o companie de top, specializată în produse hi-tech. Este un element extrem de important pentru un astfel de producător, care are nevoie de la salariații săi de o muncă impecabilă, obligatorie într-un domeniu exigent.

Distribuie acest articol!