Porsche Taycan Cross Turismo, gata de lansare
01.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Porsche a dat publicității câteva informații și imagini referitoare la testele finale cu Taycan Cross Turismo, înainte de prezentarea oficială a acestui nou model, programată pe 4 martie.

Programul extins de testare a avut loc pe circuitele Nürburgring Nordschleife și Hockenheim, precum și pe terenurile de testare din întreaga lume – inclusiv în Nardò, în sudul Italiei. În plus, Cross Turismo a fost testat și în afara traseelor consacrate din sudul Franței și din Pirinei. Terenurile de testare de la Centrul de Dezvoltare Weissach au oferit o nouă provocare off-road în afara Africii, cu așa-numita pistă Safari. Cu un total de 998.361 de kilometri de testare, prototipurile Cross Turismo au înconjurat globul de aproape 25 de ori – măsurat la ecuator.

Noul derivat prezintă toate punctele forte ale berlinei sportive Taycan, cum ar fi performanțele superioare și autonomia extinsă. Șasiul cu tracțiune integrală și suspensie pneumatică este reglabil pe înălțime. Pasagerii din spate au un spațiu semnificativ mai generos, iar capacitatea de încărcare sub hayon este și ea mai mare.

La Porsche, modelele electrice trebuie să parcurgă același program de testare riguros ca și cele sport cu motoare cu combustie. În plus față de confirmarea performanțelor superioare, acestea includ și demonstrarea capabilităților de utilizare zilnică în orice condiții climatice. Sarcini deosebit de solicitante, cum ar fi încărcarea bateriei sau controlul temperaturilor propulsiei și interiorului la temperaturi extreme, sunt aspecte suplimentare testate la modelele electrice. Alte obiective de dezvoltare tipice pentru Porsche includ performanța pe circuit, capacitatea de a efectua accelerări maxime repetate și o autonomie adecvată pentru utilizarea zilnică.

Testarea extensivă este efectuată și în laborator și pe platforme de testare și include dezvoltarea și validarea designului aerodinamic. Cross Turismo a înfruntat furtuna din tunelul de vânt timp de aproximativ 325 de ore. Berlina sportivă Taycan a petrecut deja 1.500 de ore acolo, în timpul procesului de dezvoltare.

Taycan a fost lansat pe piață ca berlină sport, la sfârșitul anului 2019. Noul Cross Turismo va fi lansat pe piața din Europa în vara anului 2021. Peste 20.000 de berline sportive Taycan au fost livrate clienților, în 2020.

Sursa: comunicat de presă Porsche

Distribuie acest articol!