Secretul supercarurilor abandonate din Dubai
14.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Numeroase imagini cu automobile sportive sau de lux abandonate în deșert au făcut ocolul lumii și i-au determinat pe mulți să se întrebe de ce rezidenții din Dubai își abandonează uneori bijuteriile pe roți, după ce părăsesc Emiratele Arabe Unite.

Pur și simplu, motivul este legat de legislația locală, care este deosebit de strictă în cazul celor ajunși în incapacitate de plată.

Sunt imagini cu supercar-uri abandonate, multe dintre ele într-o într-o stare deplorabilă, care provoacă strângeri de inimă fanilor. Dar cum se face că automobile atât de scumpue ajung în această situație? Motivul în găsim într-o prevedere legală care se aplică în Dubai și în restul Emiratelor Arabe Unite: orice neplată – credit, tranzacții imobiliare, datorii comerciale – te poate trimite direct la închisoare.

Prin urmare, de îndată ce se găsesc într-o situație financiară proastă, unii antreprenori din Dubai nu ezită să renunțe la tot ce dețin, în momentul în care pleacă din țară, pentru a nu risca să ajungă după gratii. Chiar dacă asta implică să renunțe la mașina visurilor!

Foto: captură video YouTube.com/Matchbox Garage

Distribuie acest articol!