Volvo nu va mai fuziona cu Geely
04.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Volvo și proprietarul său chinez Geely au decis să renunțe la fuziune, preferând să multiplice proiectele comune din domeniile de avangardă, precum electrificarea și automobilul autonom.

Chiar dacă Geely este proprietarul lui Volvo încă din 2010, cele două mărci au rămas entități distincte. În urmă cu un an își exprimaseră dorința de a fuziona, însă acum iată că această intenție este abandonată.

Informația de ultimă oră a fost anunțată prin intermediul unui comunicat de presă. Cu această ocazie, președintele Volvo, Hakan Samuelsson, a declarat: ”După evaluarea diferitelor opțiuni, am concluzionat în comun că un model de colaborare între două companii independente este cel mai bun mod de a asigura o creștere continuă și, în același timp, de a realiza sinergii tehnologice în numeroase domenii”.

Volvo și Geely folosesc aceleași elemente tehnice pentru modelele electrice, platformele SEA și SPA2. Colaborarea va fi extinsă pe partea de vehicule autonome și va fi creată o companie comună, în cadrul căreia vor fi produse motoare și trasmisii pentru modelele hibrid.

În fine, Lynk&Co, noul brand din portofoliul Geely, va folosi rețeaua Volvo pentru extinderea la nivel internațional.

Distribuie acest articol!