O nouă etapă în scandalul Dieselgate: Volkswagen cere despăgubiri de la foștii șefi ai companiei
02.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

La ani bun după declașarea scandalului Dieselgate, timp în care factura pentru Grupul Volkswagen a ajuns la câteva zeci de miliarde de euro, gigantul german a anunțat zilele trecute că va cere despăgubiri celor care s-au aflat în fruntea companiei la momentul respectiv.

Anunțul a fost făcut de Consiliul de supraveghere, care a precizat că cei vizați sunt fostul președinte al grupului, Martin Winterkorn, și ex-președintele Audi, Rupert Stadler.

La momentul declanșării scandalului Dieselgate, în septembrie 2015, investitorii au pierdut milioane de euro, după ce Volkswagen a recunoscut că a vândut milioane de automobile echipate cu un soft care înșeală testele antipoluare ale motoarelor diesel. De atunci și până în prezent, grupul german a fost nevoit să plătească peste 32 miliarde de euro, sub formă de amenzi și compensații.

În comunicatul de presă se precizează că o anchetă derulată de-a lungul mai multor ani a concluzionat că cei doi și-au încălcat obligațiile care le reveneau, în conformitate cu legislația societăților pe acțiuni.

Cei doi foști directori, care sunt oamenii-cheie în scandalul Dieselgate, contestă pretențiile formulate și speră să ajungă la un acord cu Grupul Volkswagen. Astfel, ar evita un deznodământ care i-ar putea costa foarte scump – de data aceasta nu doar ca imagine, ci și din punct de vedere financiar!

Distribuie acest articol!