Păcăleală în stil Porsche: vopsea cu aspect de rugină
09.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

Pe 1 aprilie, în catalogul Porsche Exclusive Manufaktur s-a regăsit, preț de o zi, o nouă nuanță pentru caroserie, cu aspect de rugină și denumită ”Patina Paint to Sample”. O păcăleală ce nu a scăpat neobservată!

Porsche se numără printre primii producători de automobile care au creat un program de personalizare dedicat, oferind clienților de top posibilitatea de a-și personaliza mașinile. Iar cea mai recentă ”creație” a acestui departament specializat a surprins pe toată lumea: o vopsea specială, care imită… rugina!

Clienții au posibilitatea de a-și comanda mașina într-una din culorile „Paint To Sample”. Pe 1 aprilie, opțiunea „Patina Paint to Sample” a fost adăugată în catalog. Este vorba de un efect forțat de rugină, care ar fi realizat direct în fabrică, utilizând procese speciale de oxidare, pentru a conferi vopselei un aspect vintage.

Porsche nu a mers mai departe, deși poate că unii ar fi vrut să afle și un preț pentru această vopsea. ”Pentru comparație”, opțiunea „Paint To Sample” costă peste 10.000 de euro! Prin urmare, având în vedere complexitatea acestui nou aspect „Patina”, probabil că ar fi fost… mai scump.

Nu ar trebui să ne surprindă dacă vom afla că, totuși, au fost amatori pentru această vopsea. În orice caz, știrea va rămâne în arhiva păcălelilor de 1 aprilie, semnate de Porsche.

Distribuie acest articol!