Grupul Volkswagen va avea o reprezentare redusă la Salonul Auto de la München
21.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

După ediția modestă din 2019, celebrul IAA, cel mai mare salon auto găzduit de Germania, un eveniment care se desfășoară la fiecare doi ani, în alternanță cu cel de la Paris, își va schimba locul de desfășurare. Astfel, anul acesta vom vorbi despre Salonul Auto de la München, care va înlocui tradiționalul Salon Auto de la Frankfurt.

Schimbările nu se vor opri aici! Evenimentul, programat la începutul toamnei, va încerca să se reinventeze, în încercarea relansării. Se pare că acest gen de evenimente nu mai sunt la fel de atractive ca odinioară nici măcar pentru constructorii germani, care la IAA făceau adevărate demonstrații de forță.

De curând, în presa germană a apărut informația conform căreia cel mai mare constructor european de automobile, grupul Volkswagen, va fi prezent la IAA 2021 cu doar trei mărci: Volkswagen, Audi și Porsche. Se pare că se va renunța la mărcile de intrare, Skoda și Seat, dar și la cele exclusiviste, gen Bentley, Lamborghini sau Bugatti.

O decizie pragmatică, având în vedere că, în actualul context, IAA va fi mai mult un un salon care va evidenția noul concept de mobilitate, în ansamblu. Departe de gigantismul ultimelor ediții găzduite de Frankfurt!

IAA 2021 va fi un examen extrem de dificil pentru asociația industriei auto din Germnia, care este organizatorul acestui salon. Specialiștii din domeniu încearcă din răsputeri să confere celebrului IAA cât mai multă atractivitate.

Eugen COCEA

Distribuie acest articol!