Președintele Grupului Volkswagen nu crede în hidrogen
25.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

Herbert Diess, CEO-ul Grupului Volkswagen, are o poziție foarte clară în ceea ce privește hidrogenul, spunând că acesta nu s-a dovedit a fi o soluție pentru mediu.

Este deja arhicunoscut faptul că președintele Grupului Volkswagen a pariat pe propulsia electrică de tip BEV (Battery Electric Vehicle). În același timp, Diess are o poziție foarte clară și deloc pro în ceea ce privește hidrogenul.

”Automobilul pe bază de hidrogen nu s-a dovedit a fi o soluție pentru mediu. În transport, electrificarea a câștigat. Falsele dezbateri sunt o pierdere de timp. Ascultați tăcerea!”, este mesajul sec, postat de recent Herbert Diess, pe Twitter.

Herbert Diess l-a interpelat pe pe această temă pe ministrul german al transporturilor, prezentând un studiu realizat de un institut din Potsdam, care susține că hidrogenul este ineficient și prea scump.

Volkswagen adoptă astfel o poziție clară împotriva hidrogenului, criticat pentru eficiența redusă a întregului proces de producție, utilizare și depozitare. Grupul german face astfel opinie separată și în contrast cu rivalii de la Toyota. În general, producătorii asiatici sunt divizați între automobilul electric cu acumulator și cel pe hidrogen, iar unii mizează pe ambele variante, cum este cazul Grupului Hyundai.

Distribuie acest articol!