Primul Lamborghini full electric, anunțat pentru 2025
27.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

Zilele tercute, Lamborghini și-a dezvăluit proiectul privind electrificarea gamei de modele, ocazie cu care a anunțat apariția unui prim model 100% electric, la orizontul anului 2025.

La fel ca toți producătorii de automobile, Lamborghini nu va putea evita electrificarea. Constructorul italian a dezvăluit „Direzione Cor Tauri”, programul de electrificare a modelelor sale. Se va derula în trei etape și se va  întinde pe durata a patru ani, cu o investiție de 1,5 miliarde de euro – cea mai mare din istoria Lamborghini.

Prima etapă, denumită „Sărbătorirea motorului cu combustie”, se va desfășura între 2021 și 2022 și va fi marcată de dezvoltarea în continuare a motoarelor termice. Anul acesta vor fi prezentate două noi modele cu motor V12. Cu toate acestea, nu vor fi modele noi, ci versiuni ale lui Aventador cu motor termic în 12 cilindri.

A doua etapă va fi cea a tranziției hibride. În 2023, Lamborghini va lansa primul său hibrid de serie, iar până la sfârșitul anului 2024, întreaga gamă va fi electrificată, cu scopul de a reduce la jumătate emisiile de CO2. Pentru a compensa excesul de greutate datorat electrificării, Lamborghini va lucra intens la materialele ultraușoare, precum fibra de carbon.

În cele din urmă, în 2025 Lamborghini va lansa primul său model 100% electric. Nu a divulgat încă informații suplimentare cu privire la acest subiect, dar știm deja că și Ferrari va lansa un model 100% electric până în 2025. Așadar, se prefigurează o competiție fără precedent între cele două legende italiene producătoare de supercaruri.

Distribuie acest articol!