Acord amiabil în scandalul Dieselgate: Fostul CEO Martin Winterkorn va plăti despăgubiri de 11 milioane de euro
10.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

S-a derulat un nou episod în scandalul Dieselgate. Fostul director executiv al Grupului Volkwagen a ajuns la un acord cu reprezentanții gigantului german la cârma căruia s-a aflat odinioară: Martin Winterkorn urmează să plătească fostului său angajator despăgubiri în valoare de 11 milioane de euro.

Despăgubirile vin în urma acuzațiilor de neglijență, pe care Volkswagen le-a formulat împotriva lui Winterkorn, vizând scandalul motoarelor diesel cu emisii trucate. Acordul a fost validat de Consiliul de supraveghere al Volkswagen AG.

Lui Martin Winterkorn i se reproșează că „și-a încălcat îndatoririle”, nereușind, în calitate de director general al grupului, „să explice contextul utilizării funcțiilor software neautorizate” la motoarele diesel, explică firma de avocatură mandatată de Volkswagen pentru a elucida circumstanțele scandalului.

Detaliile acordului ar urma să fie făcute publice în zilele următoare. Conform presei germane, Grupul Volkswagen are pretenția să fie despăgubit cu peste un miliard de euro de către foștii săi directori executivi și de asigurătorii care au preluat răspunderea pentru aceștia. Companiile de asigurări ar urma să plătească între 200 și 500 de milioane de euro, potrivit mass-media germană.

În fine, mai trebuie precizat că această înțelegere amiabilă nu îl va scuti pe Martin Winterkorn de justiție. Procesul său penal a fost amânat pentru septembrie 2021, din cauza pandemiei de Covid-19.

Distribuie acest articol!