Grupul Volkswagen a primit o ofertă pentru Lamborghini
02.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Volkswagen a primit o ofertă de 7,5 miliarde de euro pentru vânzarea brandului Lamborghini. Propunerea detaliată se află pe masa liderilor grupului, care nu par foarte interesați.

În ultima vreme au circulat o serie de zvonuri conform cărora, pe termen mediu sau lung, Lamborghini ar urma să iasă din portofoliul de mărci deținute de Grupul Volkswagen. Ipoteza a fost alimentată de cuvintele CEO-ului, Herbert Diess, care a precizat anul trecut că investițiile planificate pentru electrificare, de ordinul zecilor de miliarde de euro, ar putea forța gigantul german să se despartă de anumite mărci de nișă. Deocamdată însă, vânzarea Lamborghini pare exclusă.

Grupul elvețian Quantum, cu sediul în Zürich, nu pare deloc descurajat de această situație. Gigantul din consultanță și finanțe dorește să pună mâna pe Lamborghini, una dintre bijuteriile Grupului Volkswagen. Și nu doar brandul italian este vânat! Zvonurile susțin că și Bugatti ar avea o soartă relativ incertă.

Dorința unui specialist în finanțe de a cumpăra Lamborghini nu este, de fapt, un accident. CEO-ul de la Quantum, Rea Stark Rajcic, este un mare pasionat al automobilelor de top. El a lansat recent brandul Piech Automotive, alături de Anton Piech, fiul fostului șef de la Volkswagen.

Scrisoarea de intenție este bine motivată. Pe lângă achiziționarea Lamborghini, Quantum oferă gigantului german o colaborare cu Audi pe o durată de cinci ani. Iar asta nu este tot: materialele durabile, combustibilii sintetici și hidrogenul figurează și ele în planurile de dezvoltare. Quantum ar prelua, de asemenea, angajații actuali și ar urma să mențină forța de muncă neschimbată timp de cel puțin cinci ani.

Distribuie acest articol!