Motiv de mândrie la Bugatti: “La Voiture Noire“ a părăsit fabrica din Molsheim
07.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

La mai bine de doi ani de la prezentarea oficială și după 65.000 de ore de lucru, “La Voiture Noire“, un exemplar unic produs de Bugatti, a părăsit zilele trecute atelierele celebrului constructor de automobile din Molsheim.

Nu doar prețul este uimitor la această bijuterie tehnică. Fiind vorba de un automobil care va circula pe drumurile publice, a trebuit omologat conform standardelor WLTP, chiar dacă este vorba de un model produs într-un singur exemplar! Ei bine, cât credeți că are consum “La Voiture Noire“, care ascunde sub capotă un ditamai W16 de 8,0 litri?

Evident că propulsorul quad-turbo de 1.500 CP este foarte gurmand, consumul combinat fiind estimat la 22,32 litri / 100 km. Iar la o apăsare mai hotărâtă pe accelerație, sare lejer la 43,33 litri!

Reamintim, acest exemplar unic, dezvoltat pe mecanica de la Bugatti Chiron, a fost prezentat cu statut de concept în primăvare lui 2019, la Salonul Auto de la Geneva. “La Voiture Noire“ este un supercar inspirat din legendarul model Bugatti Type 57 Atlantic, din anii 1930.

A părăsit oficial fabrica din Molsheim în urmă cu câteva zile, fiind un motiv de mândrie pentru constructorul aflat în portofoliul Grupului Volkswagen, care a consemnat cum se cuvine momentul, în social media.

Cât despre proprietarul mașinii, a cărui identitate a rămas necunoscută până în prezent, acesta a plătit pentru “La Voiture Noire“ nu mai puțin de 11 milioane de euro fără taxe, respectiv 16,7 milioane de euro cu taxe!

Distribuie acest articol!