Record doborât: cea mai scumpă mașină din lume este Rolls-Royce Boat Tail
03.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

Estimat la 23,35 milioane de euro, exclusivistul Rolls-Royce Boat Tail urmează să fie produs într-o serie extrem de limitată, de doar trei exemplare.

Cursa nebună a recordurilor din industria auto cunoaște astfel un nou episod în ceea ce privește cea mai scumpă mașină din lume.

Reamintim, recordul era deținut până acum de Bugatti, cu o altă creație fascinantă, La Voiture Noire. Prezentată în 2019 și realizată într-un singur exemplar, aceasta a fost comercializată la prețul de 16,7 milioane de euro.

Boat Tail este o creație specială a constructorului de la Goodwood, destinată câtorva răsfățați ai destinului, caroseria fiind inspirată din liniile specifice yachturilor.

Modelul folosește platforma de la Phantom și a fost dezvoltat de specialiști din cadrul Coachbuild Design de la Rolls-Royce. Acest departament se ocupă de personalizarea la comandă a unor exemplare unice și exclusive, plecând de la un model existent.

Rolls-Royce Boat Tail este un cabriolet de 5,80 metri lungime, desenat în stil modern și vopsit într-un albastru de insipirație marină, în contrast cu câteva tușe de negru. Materialele și finisajele alese pentru interior contribuie la un adevărat spectacol al luxului, așa cum ne-a obișnuit Rolls-Royce.

Distribuie acest articol!