Criza semiconductoarelor pune pe pauză producția celor mai noi modele Mercedes
13.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Penuria de semiconductoare este generalizată în industria auto. Chiar și cele mai noi modele de la Mercedes, precum Clasa E, Clasa S sau noua limuzină full electrică EQS au producția suspendată, în așteptarea componentelor electronice fără de care fabricarea unui automobil modern a devenit imposibilă.

Uzina ”56” din Sindelfingen are un rol crucial pentru Mercedes, pentru că acolo sunt asamblate cele mai profitabile modele ale producătorului german. Clasa S, în special, este produsă acolo, iar oprirea producției pentru o perioadă mai lungă de timp va fi, evident, în detrimentul profitabilității mărcii.

Pentru moment, Mercedes a reușit să limiteze efectele, însă lipsa semiconductoarelor a determinat oprirea producției pentru Clasa S, echivalentul electric al acesteia, EQS, și Clasa E. Este o situație foarte dificilă, mai ales în contextul în care Mercedes a mărit personalul, pentru a face față cererii în creștere venită din China, pentru nava-amiral Clasa S, model care de curând a fost reînnoit.

”Este haos peste tot. Presupun că incertitudinile vor dura până la mijlocul anului 2022”, a declarat un responsabil de la Daimler, pentru Automobilwoche. Pentru a limita efectele crizei, Mercedes încearcă să transporte microcipurile cu avionul.

Semnalele nu sunt deloc încurajatoare și arată că blocajul începe să fie tot mai vizibil în Asia și în special în Malaezia, acolo unde sunt produse semiconductarele.

Potrivit unui studiu recent, criza semiconductoarelor a provocat deja industriei auto un deficit de 5 milioane de autoturisme în 2021, la nivel global, pe o piață prognozată pentru 2021 la 74 de milioane de unități.

Distribuie acest articol!