Revitalizarea brandului Lancia se va realiza prin lansarea a trei noi modele
01.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Deși este unul dintre cei mai vechi constructori europeni de automobile (a fost înființată în 1906), Lancia intrase de ceva vreme în moarte clinică. În ultimii ani, perioadă în care a continuat să fie sub conducerea celor de la Fiat, părea a fi un brand condamnat la dispariție.

Acum lucrurile promit să se schimbe radical sub conducerea lui Carlos Tavares, cel care a preluat frâiele gigantului Stellantis, conglomerat din care face parte și Lancia. Relansarea mărcii italiene se va realiza prin dezvoltarea a trei modele complet noi.

Conform informațiilor vehiculate în presa auto internațională, noua gamă Lancia va fi formată dintr-un model de dimensiuni mici, de oraș, un crossover urban și o compactă.

Citadina ar urma să înlocuiască singurul model Lancia care se mai fabrică în prezent, Ypsilon. Lansată în 2011, actuala versiune se mai vinde doar în Italia. Modelul compact ar putea readuce în actualitate numele Delta, o adevărată legendă Lancia. Cât despre SUV, acesta va fi o premieră absolută pentru Lancia, care nu a mai produs un astfel de model.

Cele trei noi modele ar trebui să aducă și o altă premieră în istoria Lancia: propulsia 100% electrică. Se pare că dezvoltarea se va realiza mai repede decât este de așteptat, datorită strategiei modelelor ”surori”, pusă în aplicare de Carlos Tavares. Cu certitudine, noile modele Lancia vor fi derivate din cele existente sau cele pe cale să apară în grup. Cum Lancia face parte, alături de DS, din divizia premium, SUV-ul ar putea fi derivat, de pildă, din DS3 Crossback.

Carlos Tavares dă asigurări că totul va fi inedit. Trebuie să îi dăm credit, având în vedere că responsabilul cu designul noilor modele Lancia este Jean-Pierre Ploué, un nume cu greutate în materie de stil, în cadrul Grupului PSA!

Distribuie acest articol!