Audi Skysphere, primul din tripleta de concepte care prefigurează viitorul celor patru cercuri
16.08.2021
        
Distribuie acest articol!   

Audi are în program, pentru această perioadă, prezentarea a nu mai puțin de trei concepte, cu scopul de a prefigura viitorul mărcii: un SUV (Urban Sphere), un monovolum (Grand Sphere) și un cabrio (Skysphere). Seria a demarat zilele trecute, cu spectaculosul Skysphere.

Acest roadster futurist reprezintă, în viziunea Audi, viitorul automobil de lux. Electric, autonom, sportiv și modulabil. Caroseria are proporții sculpturale, capota alungită și dispune de două mici compartimente pentru bagaje.

Cea mai neașteptată dotare a conceptului Audi Skysphere este ascunsă între roțile din față și parbriz: un mecanism care poate modifica ampatamentul și, implicit, lungimea totală a mașinii. Este un concept care amintește de Renault Morphoz: la fel ca SUV-ul francez, Audi Skysphere poate fi alungit sau scurtat, în funcție de nevoile pasagerilor.

În modul Grand Touring, ampatamentul se mărește cu 25 cm față de modul Sport, pentru o lungime totală de 5,19 metri. Pasagerii beneficiază astfel de mai mult spațiu, mai ales că volanul și pedalele pot dispărea sub bord, pentru o conducere 100% autonomă!

Audi anunță 1.800 kg pentru Skysphere, care are un singur motor electric, cuplat la puntea spate. Acesta dezvoltă 632 CP și 750 Nm și, teoretic, permite conceptului să treacă de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Acumulatorul are o capacitate de 80 kWh și este poziționat în spatele habitaclului. Autonomia maximă, conform ciclului WLTP, este de circa 500 km.

În interior, Sky Sphere are două ecrane tactile uriașe, concepute pentru a afișa, în special, streaming și conținut de internet, mai ales în modul Grand Touring.

Calandrul ”Singleframe” a fost reproiectat, cu integrarea iluminării cu LED, care se schimbă în funcție de modul de conducere. Din punct de vedere estetic, conceptul a fost puternic inspirat de Horch 853, un cabrio clasic ce s-a impus în 2009, la celebrul concurs de eleganță de la Pebble Beach.

Skysphere a fost proiectat în Germania și în California, în studioul de design de la Malibu, coordonat de francezul Gael Buzyn. Echipele de proiectare au colaborat de la distanță, folosind realitatea virtuală, o tehnologie care a permis designerilor să valideze etapele de proiectare fără a fi nevoie să deplaseze machetele din argilă.

Așadar, conceptul Skysphere sugerează o direcție generală pentru stilul Audi din următorii ani, cu linii tensionate și efecte de iluminare. Cu siguranță, vom descoperi logo-ul Audi iluminat în stil Skysphere, pe viitoarele modele de serie. Dar noutățile vor fi mai multe și nu doar de ordin estetic!

Dar pentru a afla mai multe despre viitorul mărcii Audi va trebui să vedem și celelalte două concepte, Grandsphere și Urbansphere, care vor fi prezentate în cadrul Salonului Auto de la München, IAA 2021, la începutul lunii septembrie.

Distribuie acest articol!