Salonul de la New York 2021, anulat de criza Covid-19
08.08.2021
        
Distribuie acest articol!   

Organizatorii Salonului Auto de la New York au anunțat zilele trecute anularea ediției 2021, din cauza pandemiei. Evenimentul trebuia să se desfășoare în luna august și să marcheze revenirea la normalitate, după criza sanitară cu care omenirea se confruntă de mai bine de un an.

Decizia oficialităților a fost determinată de creșterea cazurilor de infectare cu varianta Delta, din ultima perioadă, ceea ce a impus noi restricții. Salonul trebuia să se desfășoare în perioada 20-29 august.

Mark Schienberg, un responsabil din echipa de organizare a evenimentului, a explicat: ”Circumstanțele s-au schimbat în cursul ultimelor săptămâni și în mod semnificativ în ultimele zile, astfel că este mult mai dificil de organizat acest eveniment la nivelul așteptărilor tuturor. Nu avem condițiile necesare pentru a asigura un mediul sigur tuturor expozanților și vizitatorilor, mii de oameni care urmau să participe la acest eveniment”.

Salonul de la New York de anul acesta urma să fie primul mare eveniment de acest gen gazduit de Statele Unite, de la debutul pandemiei. Salonul are loc, în mod traditional, în luna aprilie.

Ediția de anul trecut a fost anulată, iar cea de anul acesta a fost inițial amânată pentru octombrie, în speranța depășirii vârfului de pandemie. Decizia de anulare îi va determina pe constructor, în special pe cei americani și japonezi, să își revizuiască planurile de lansare oficială a noutăților.

În Europa, primul salon major post-pandemie ar trebui să fie cel de la München, celebrul IAA (6-12 septembrie 2021), care până în 2019 era găzduit de Frankfurt.

Distribuie acest articol!