Stellantis înregistrează rezultate financiare record
14.08.2021
        
Distribuie acest articol!   

În ciuda conjuncturii economice nu tocmai favorabile, mai ales pentru industria auto, grupul Stellantis continuă să afișeze o formă financiară de zile mari. În prima jumătate a anului 2021, gigantul născut din fuziunea dintre PSA și Fiat a realizat un profit de 6 miliarde de euro.

Veniturile grupului au ajuns la 75,3 miliarde de euro, în primul semestru din 2021. Este o crește importantă, de 46%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, care fusese marcată de izolarea impusă de pandemie, la nivel global.

Profitul este superior celui înregistrat de liderul european, Grupul Volkswagen, care de regulă excelează la acest capitol, în principal datorită mărcilor Audi și Porsche. Marja este excelentă, de 11,4%, iar pentru întregul an Stellantis urmărește o marjă de circa 10%.

Rezultatele pozitive se datorează în mare măsură opreațiunilor din America de Nord, unde marja a fost de 16,1%, iar brandul RAM, specializat în pickup-uri, și-a doborât recordul de vânzări.

Maserati, de asemenea, este pe un trend ascendent, cu un câștig operațional curent de 29 de milioane de euro. Stellantis a realizat 23,1% din vânzările înregistrate în Europa, iar datorită Fiat este lider în America de Sud, cu 23,6%.

Grupul începe să culeagă rezultatele eforturilor din ultima perioadă, înregistrând un profit net de 1,3 miliarde de euro în prima jumătate a anului 2021. Avantajele se vor multiplica în mod semnificativ, mai ales în domeniul electrificării. Grupul intenționează să lanseze 11 noi modele electrice în următorii doi ani și 10 versiuni hibrid plug-in.

De asemenea, grupul respectă cotele de CO2 din Europa, fără a fi nevoit să cumpere credite. Cel mai puternic brand din grup, pe Bătrânul Continent, este Peugeot, care ocupa poziția a doua în topul continental în funcție de volumele de vânzări.

Distribuie acest articol!