Vine noul Lamborghini Countach!
11.08.2021
        
Distribuie acest articol!   

”Transformăm visele în realitate. Am făcut-o cu modelul Countach, în anii 70. Și o vom face din nou”. Cu aceste cuvinte, Lamborghini a anunțat că pregătește revenirea unuia dintre cele mai spectaculose modele din istoria automobilului.

Anunțul a fost urmat de o frază fără echivoc, publicată pe o pagină web teaser: ”Vine noul Lamborghini Countach”!

Lamborghini păstrează misterul asupra versiunii moderne. Legendarul Countach a fost lansat în 1974, însă modelul care l-a anunțat în avans a fost prezentat în 1971. Este evidentă intenția celor de la Lamborhini de a marca trecerea unei jumătăți de veac de la apariția acestui supercar.

Reamintim, Countach a înlocuit Miura, un alt model reprezentativ din istoria mărcii Lamborghini. Dotat cu un motor V12 și cu o caroserie revoluționară pentru acea epocă, a fost produs până în 1990.

Referitor la versiunea modernă, speculațiile se țes în jurul ideii unui automobil omagial, un concept-car sau un model special produs într-o serie extrem de restrânsă. Aceasta din urmă este varianta cea mai probabilă, folosind platforma tehnică de la Aventador.

Prezentarea oficială ar putea avea loc peste doar câteva zile, în cadul concursului de eleganță de la Pebble Beach, din SUA.

Distribuie acest articol!