Skoda ar putea renunța la Scala și Fabia Combi
11.09.2021
        
Distribuie acest articol!   

Două dintre modelele Skoda, aflate în partea inferioară a gamei, s-ar putea să nu mai fie reînoite atunci când actualele generații vor ajunge la finele ciclului de viață. Este vorba de subcompacta Scala și de versiunea Combi a citadinei Fabia.

Renunțarea la cele două modele se explică prin faptul că Skoda se va concentra, pe viitor, pe modele mai mari și pe SUV-uri.

Dacă Scala mai are de parcurs câțiva ani buni până la finele actualei generații, nu același lucru se poate despune despre Fabia, care se află în plin proces de trecere la noua generație, mai puțin versiunea Combi!

Finalul carierei pentru Scala este prevăzut pentru anul 2025, an în care ar trebui să se încheie durata de viață și pentru platforma A0, creată pentru modelele mici ale Grupului Volkswagen și utilizată și la acest model. Aici se cuvine o precizare: deși Scala este clasificat ca un model compact, din punct de vedere tehnic modelul a fost creat pe platforma A0 dusă la extrem din punct de vedere al dimensiunilor.

Cât despre viitoarea generație Fabia Combi, zvonurile privind renunțarea la acest model sunt tot mai insistente, în presa germană. Cei de la Skoda își doresc modele cât mai profitabile, iar din acest punct de vedere SUV-urile, chair și cele de dimensiuni mici, precum Kamiq, reprezintă o soluție viabilă.

În fine, electrificare este o altă noutate majoră care vizează gama Skoda, în viitorul pe termen mediu. Viitoarea generație Kodiaq, programată să apară în 2024, va fi ultimul model Skoda care va utiliza propulsia termică. A doua generație Kodiaq va fi precedată de noul Superb, care la rândul său va utiliza, pentru ultima oară, motorul cu combustie internă.

Distribuie acest articol!