Lancia Delta, un comeback mult așteptat
22.10.2021
        
Distribuie acest articol!   

Președintele Lancia a confirmat că una dintre cele mai importante noutăți pregătire de constructorul italian pentru următorii ani este relansarea modelului Delta. Noua variantă va fi, evident, electrificată.

După fuziunea grupurilor FCA și PSA  și apariția gigantului Stellantis, Lancia are un nou CEO, în persoana lui Luca Napolitano. Acesta a dezvăluit presei detalii ale planurilor de viitor în ceea ce privește legendara marcă italiană.

Noutățile vor fi prezentate treptat, până în 2026. În principal, este vorba de un model de oraș, un crossover și o compactă, toate electrice.

Deși Lancia a păstrat discreția în privința viitoarelor modele, președintele Luca Napolitano a confirmat că noua compactă a firmei se va numi Delta. Deloc surprinzător, având în vedere încărcătura istorică a acestui nume, unul dintre cele mai strălucitoare din istoria raliurilor.

”Toată lumea vrea o Delta, deci nu poate lipsi din planurile noastre. Se va întoarce și va fi o adevărată Delta: o mașină interesantă, un simbol al progresului și tehnologiei. Și, desigur, va fi electrică”, a declarat Napolitano.

Lancia va beneficia de colaborarea cu Alfa Romeo și DS pentru relansarea sa. Practic, Lancia o va lua din nou de la capăt, aproape de la zero. Prin urmare, apariția noii generații de Delta nu se va produce mai devreme de anul 2025, în cel mai bun caz.

Distribuie acest articol!