Soluții de criză: Mercedes oferă clienților automobile parțial echipate
18.10.2021
        
Distribuie acest articol!   

Penuria de semiconductori îi pune pe constructori la grea încercare și le testează… creativitatea și capacitatea de improvizare. Pus în imposibilitatea de a livra unele modele cu lista completă de dotări, Mercedes le oferă clienților o soluție de compromis: livrarea unui automobil ”incomplet”, dar la un preț redus.

Strategia implică livrarea unor automobile care nu au toate opțiunile comandate de client, în speranța că, astfel, constructorul nu își va pierde cumpărătorul.

”Clienții afectați își pot comanda mașina cu echipamente reduse, la un preț mai mic. Dacă un client nu este de acord cu această ofertă, se poate retrage din contractul de cumpărare”, a declarat un purtător de cuvânt al Mercedes.

Mercedes nu este singurul producător auto care face astfel de livrări, cu lista încompletă a dotărilor electronice. Porsche livrează clienților săi automobilele în termenele stabilite inițial, însă prin eliminarea temporară a anumitor opțiuni. Evident, acest tip de producție ”parțială” este posibilă doar în cazul anumitor dotări și echipamente, care nu sunt esențiale pentru buna funcționare și siguranța automobilului.

În orice caz, nu este așteptată o îmbunătățire a crizei semiconductorilor mai devreme de 2023, potrivit mai multor directori executivi ai constructorilor și producătorilor de echipamente, care nu văd nicio îmbunătățire semnificativă în 2022.

Distribuie acest articol!