Tesla a inaugurat fabrica de la Berlin
13.10.2021
        
Distribuie acest articol!   

La capătul mai multor ani presărați cu dificultăți de tot felul, Tesla a reușit să inaugureze prima sa fabrică din Europa, celebra Gigafactory de lângă Berlin. Evenimentul oficial a avut loc la finele săptămânii trecute, primele exemplare urmând să părăsească linia de asamblare în noiembrie.

Startul activității la noua Tesla Gigafactory a fost amânat în repetate rânduri. Mai întîi a fost vorba de o bombă rămasă din Al Doilea Război Mondial, descoperită în ianuarie 2020, după care au urmat contrele ecologiștilor germani, care au complicat, la rândul lor, planurile lui Elon Musk.

Așteptările sunt mari, Tesla urmând să producă aici 10.000 de automobile pe săptămână, ceea ce reprezintă puțin peste cifra planificată inițial, de 500.000 de unități pe an. Fabrica europeană va produce sedanul Model 3 și SUV-ul Model Y, care împreună compun grosul vânzărilor pentru celebrul producător american de automobile 100% electrice.

Apropo de modele, Tesla tocmai a început livrarea primelor exemplare Model Y în Europa. Însă până când ”Giga Berlin” va deveni operațională, furnizorii sunt fabricile din China și SUA.

Cât despre fabrica de la Berlin, în mod inedit aceasta a fost ridicată fără a avea autorizațiile definitive. După o ultima consultație publică, programată pe 14 octombrie, este de așteptat ca autoritățile Landului Brandenburg să acorde avizul definitiv, care ar trebui să fie a priori favorabil.

Distribuie acest articol!