Tesla Model 3 a fost cel mai vândut model auto din Europa, în septembrie 2021
27.10.2021
        
Distribuie acest articol!   

Pentru prima oară, un model 100% electric este cel mai vândut automobil, în Europa. Performanța a fost realizată de Tesla, cu Model 3, în septembrie.

Vestea vine ”la pachet” cu cea referitoare la depășirea în premieră a pragului de 1.000 de miliarde de dolari capitalizare de piață, Tesla fiind primul producător auto care reușește acest lucru. Această creștere a fost impulsionată de o comandă recentă, venită din partea companiei Herz, pentru nu mai puțin de 100.000 de exemplare Model 3.

Fără îndoială, anul 2021 va rămâne în istoria vânzărilor de automobile de pe Bătrânul Continent ca unul dintre cei mai ciudați! Din ianuarie și până în prezent, mai multe modele s-au succedat pe prima poziție. De la o lună la alta, liderul tradițional Volkswagen Golf a fost contestat de Dacia Sandero, Peugeot 208 sau Toyota Yaris.

Noua campioană este acum Tesla Model 3, ceea ce constituie un moment istoric și ilustrează cum nu se poate mai bine direcția către care se îndreaptă lumea automobilului: electromobilitatea.

Conform cifrelor publicate de Jato, în septembrie 2021 Tesla Model 3 s-a vândut în 24.591 de exemplare, față de 18.264, câte a contabilizat Renault Clio, al doilea model în top. O altă premieră constă în faptul că este pentru prima oară când un model non-european se află pe primul loc în acest clasament continental.

Totuși, pentru respectarea adevărului de pe teren, se impun câteva precizări, care explică această clasare surprinzătoare. În așteptarea demarării producției la noua uzină Tesla de la Berlin, cererea europeană este satisfăcută cu automobile asamblate în China și SUA. Prin urmare, livrările se fac ”în hopuri”, în funcție de sosirea transporturilor. În plus, Jato subliniază obiceiul celor de la Tesla de ”a împinge” livrările spre final de trimestru, pentru a influența cât mai mult statisticile periodice.

Chiar și așa, nu trebuie deloc minimalizată performanța constructorului american de automobile electrice, care a reușit să se înfiltreze pe una dintre cele mai concurențiale piețe auto din lume. În plus, Tesla a reușit să livreze pe această piață, în septembrie, aproape 9.000 de exemplare ale noului său SUV, Model Y.

Tesla face față cu brio și penuriei de semiconductori. Un detaliu care acum cântărește enorm, având în vedere că această criză a determinat scăderea pieței cu 25%, comparativ cu septembrie 2020.

Sursa: Jato

Distribuie acest articol!