Brandul chinez de lux Hongqi (”Steagul Roșu”) ajunge pentru prima oară în Europa
10.11.2021
        
Distribuie acest articol!   

Hongqi (”Steagul Roșu”, în traducere din mandarină) este un brand al grupului chinez FAW, care este favorizat de Partidul Comunist Chinez. Constructorul este pe cale să-și facă debutul în Europa, cu Hongqi E-HS9, un SUV mare de lux 100% electric, care semănă destul de mult cu Rolls-Royce Cullinan.

Asemănările nu sunt întâmplătoare, având în vedere că șeful de design de la FAW nu este nimeni altul decât Giles Taylor, fostul director de design la Rolls-Royce.

Oferit în versiuni cu 6 sau 7 locuri, Hongqi E-HS9 are tracțiune integrală datorită celor două motoare electrice, oferind un total de 429 CP, care poate urca până la 543 CP, în funcție de versiune, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde.

Sunt propuse două pachete de acumulatori, cu o capacitate de 84 kWh și 99 kWh, care oferă până la 396 km, respectiv 465 km de autonomie. Încărcarea rapidă este posibilă cu o putere de până la 110 kW.

Deși marca este foarte populară în China, va fi exportată pentru prima oară în Europa, pentru început în Norvegia, vârful de lance al electromobilității pe Bătrânul Continent. Nu mai puțin de 500 de unități au fost deja comandate de clienții norvegieni, care vor fi livrate în următoarele săptămâni, prin Motor Gruppen, un importator local specializat în vehicule electrice și partener al celor de la Hongqi.

La nivel de preț, Hongqi E-HS9 este oferit începând de la 619.900 de coroane norvegiene (echivalentul a aproximativ 64.000 de euro) pentru versiunea de bază „Comfort”, și de la 779.900 de coroane (sau 80.500 de euro aproximativ) pentru varianta „Exclusiv”.

Distribuie acest articol!