Costurile de întreținere ale unui Bugatti Chiron întrec orice imaginație!
31.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Deși este de notorietate faptul că Bugatti Chiron se numără printre cele mai scumpe hypercaruri din lume, nu se cunosc prea multe despre costurile sale de întreținere. Acestea nu sunt mai prejos și ajung la cote de neimaginat chiar pentru cei obișnuiți cu cele mai costisitoare operațiuni de mentenanță auto!

Prețul de achiziție al unui Bugatti Chiron este de circa 2,6 milioane de euro. Fără taxe, desigur! Bugatti nu comunică detalii referitoare la costurile de întreținere, absolut delirante. O fac, în schimb, clienții acestor hypercaruri.

Cele mai recente informații pe această temă au fost furnizate de un malaiezian pe nume Muhammad Al Qawi Zamani, după ce a trecut recent pe la reprezentanța Bugatti din Singapore, interesat fiind de un Chiron Pur Sport în valoare de 3,2 milioane de euro fără taxe. Ocazie cu care a fost informat și despre planul de întreținere, pe care l-a publicat în social media. Prețurile au fost exprimate în ringgitul malaezian și au fost convertite în euro, pentru o mai bună relevanță.

O revizie simplă costă peste 21.300 de euro, adică echivalentul unui automobil nou de clasă medie, destul de bine echipat. Operațiunea trebuie efectuată anual sau la 15.000 km și include schimbarea uleiului, filtrului de ulei și a lichidului de răcire.

Periodic este necesară și schimbarea discurilor și plăcuțelor de frână, operațiuni care se facturează cu circa 42.700 de euro, respectiv 7.700 de  euro. Schimbarea lichidului de frână, însoțită de verificarea și curățarea sistemului de frânare, costă 50.400 de euro!

Bugatti recomandă schimbarea roților (inclusiv jantele!) la fiecare 16-18 luni sau la 16.000 km). Înlocuirea jantelor este facturată cu 42.700 de euro, la care trebuie adăugată suma de peste 6.800 de euro pentru fiecare anvelopă. Se poate alege între Pirelli Winter Sottozero tm 3 (de iarnă), Michelin Pilot Sport PAX sau Michelin Pilot Sport Cup 2 XL.

Se poate opta și pentru anvelopele Michelin Sport Pilot Coupe 2 R TR. Mai eficiente, acestea sunt mai scumpe și urcă nota de plată la aproape 35.900 de euro.

Între operațiunile care fac parte din planul de întreținere și, prin urmare, trebuie efectuate la intervale regulate, șe regăsesc și unele dintre cele mai surprinzătoare. Ca de pildă înlocuirea celor patru turbine la fiecare 48 de luni, contra sumei de 22.200 de euro.

La intervale identice va fi necesară și schimbarea rezervorului de combustibil (37.600 de euro) și revizuirea întregului sistem de răcire (18.800 de euro).

În fine, parbrizul unui Chiron Pur Sport valorează peste 51.200 de euro. Iar banala schimbare a lamelor ștergătoarelor de parbriz trece de 3.200 de euro!

A cumpăra un Bugatti Chiron este destul de greu, iar întreținerea lui presupune, după cum se vede, un efort financiar la fel de dificil!

Distribuie acest articol!