Doar o stea Euro NCAP pentru Dacia Spring, dar se poate și mai rău: ZERO stele pentru Renault Zoe!
08.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

În cel mai recent set de rezultate ale unor modele testate de Euro NCAP se regăsesc și cele ale primului model electric de la Dacia, Spring. Din păcate, comportamentul micului model electric a fost dezastruos, mașina fiind cotată cu o singură stea.

În comunicatul de presă care însoțește rezultatele testelor, organismul european vorbește în termeni extrem de duri despre despre strategia Dacia, care la nivel declarativ se arată preocupată de îmbunătățirea securității pasagerilor, însă în realitate aceste declarații nu sunt deloc susținute de rezultatele testelor.

Euro NCAP spune că este cinic din partea Dacia să ofere automobile ecologice dar nesigure, care prezintă riscuri foarte mari de leziuni grave în caz de accident. Spring are un comportament mediocru în caz de impact, iar tehnologiile destinate să prevină producerea accidentelor au performanțe modeste.

Dacia a obținut 45 de puncte din 100 la siguranța pasagerilor, 56 de puncte la siguranța copiilor și 32 de puncte din 100 la capitolul sisteme de asistență. Marile probleme ale acestui model la testele de impact se traduc printr-un pericol major ca șoferul să fie rănit la nivelul pieptului, iar pasagerii din spate se pot lovi grav la cap, în cazul unui impact frontal.

În mod surprinzător, cel mai slab rezultat pentru modelele Grupului Renault testate recent de Euro NCAP nu a venit din partea Daciei Spring! Noua generație a modelului electric Renault Zoe a reușit contraperformanța de a nu primi nici măcar o stea! Rezultate care dau de înțeles că la Grupul Renault siguranța nu prea mai contează.

EuroNCAP nu a uitat că, în urmă cu mulți ani, modelele Renault erau etaloane în materie de siguranță. Acum 20 de ani, constructorul francez uimea o lume întreagă cu cele cinci stele obținute de Laguna. O tradiție despre care Euro NCAP spune că pur si simplu a fost ”ruinată” de modelele electrice Spring și Zoe!

Iată rezultatele tuturor modelelor testate în cea mai recentă sesiune Euro NCAP:

Sursa: comunicat de presă Euro NCAP

Distribuie acest articol!