Kia EV6 a fost încoronată „Mașina anului 2022 în România”
09.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Noul crossover 100% electric Kia EV6 a fost votat „Mașina anului 2022 în România”. Distincția vine la scurt timp după ce crossover-ul inovator 100% electric și-a făcut debutul foarte așteptat în toată Europa.

EV6 a luptat împotriva unei serii de concurenți puternici pentru a câștiga distincția românească de top, crossover-ul inovator învingând un set variat de rivali. Un juriu format din 16 jurnalişti auto și experți auto a evaluat modelele ajunse în finala concursului. Acestea au fost: Dacia Spring, Citroen C4, Fiat 500e, Opel Mokka, Renault Arkana și Toyota Yaris Cross.

În doar o lună de la începerea vânzării în Europa, noul Kia EV6 a avut un impact mare asupra presei și potențialilor cumpărători, pre-comenzile încheindu-se devreme, după o cerere fără precedent pentru noul model. Datorită încărcării ultra-rapide, autonomiei de 528 km și performanțelor de top, EV6 este un automobil electric demn de a fi comparat cu multe modele premium. EV6 este în finala concursului „Masina Anului 2022 în Europa”, a fost deja încoronată „Mașina Premium a Anului 2022 în Germania” și a câștigat titlul „Crossover-ul Anului 2022” decernat de TopGear.com.

Domnul Dan Chitaru, Președintele Kia Romania, a declarat: ”Am primit cu mare satisfacție și mândrie vestea că noul EV6 a câștigat titlul “Mașina Anului 2022 în România”. Este cel mai important trofeu auto din țara noastră și suntem onorați să îl primim. Este încă o dovadă a poziției pe care Kia și-o consolidează de la un an la altul la vârful ierarhiei mașinilor electrice, ca urmare a progreselor tehologice remarcabile făcute de marcă. Ne bucurăm că membrii juriului au apreciat la EV6 tehnologia de vârf, eficiența, designul avangardist, calitatea ex-ecuției, pachetul de siguranță complet si, fireste, garanția de 7 ani unică în industrie.”

EV6 este primul automobil electric dedicat (BEV – Battery Electric Vehicle) dezvoltat de Kia, bazat pe noua sa platformă E-GMP – Electric-Global Modular Platform. Arhitectura de înaltă tehnologie permite automobilului să atingă o autonomie de până la 528 kilometri cu o singură încărcare a bateriei, conform ciclului combinat WLTP, în timp ce tehnologia avansată de încărcare de 800V face ca că șoferii să poată încărca EV6 de la 10 la 80% în doar 18 minute. De asemenea, EV6 beneficiază de spațiu interior de top și de o gamă extinsă de tehnologii de infotainment și de asistență pentru șofer.

Disponibil atât în configurații cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală, clienții pot alege între bateria de înaltă tensiune cu autonomie extinsă (77.4 kWh) și standard (58.0 kWh). Acumulatorul de 77.4 kWh este asociat unui motor electric de 168 kW (229 CP) care antrenează roțile din spate, în timp ce modelele cu tracțiune integrală (AWD) cu două motoare electrice pot produce un total de 239 kW (325 CP).

Un model performant EV6 GT cu tracțiune integrală, cu 430 kW (585 CP) și capacitatea de a accelera până la 100 km/h în doar 3.5 secunde va fi pus în vânzare la sfârșitul anului 2022. Pachetul de baterii de 58.0 kWh este asociat cu un motor electric de 125 kW care antrenează roțile din spate, în timp ce modelele cu tracțiune integrală – AWD cu două motoare electrice pot produce o putere combinată de 173 kW (235 CP).

Sursa: comunicat de presă Kia / Silver Motors

Distribuie acest articol!