Lewis Hamilton și-a vândut unul dintre cele mai spectaculoase automobile din colecția personală
25.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Exemplarele Pagani Zonda din seria 760 sunt extrem de rare, iar cel deținut până mai ieri de Lewis Hamilton face parte dintr-o categorie și mai rară, a celor construite de la zero, personalizate și nu derivate (prin upgrade) din versiunea „de bază”. Se pare că septuplul campion mondial de Formula 1 nu a fost prea încântat de acest hypercar, așa că… l-a vândut!

Au fost produse doar cinci exemplare LH, patru coupe-uri și un roadster. Hamilton l-a cumpărat pe al doilea în ordinea fabricării, în 2014. În cei șapte ani cât s-a aflat în proprietatea pilotului, mașina a înregistrat la bord mai puțin de 1.000 de kilometri și a fost păstrată la Monaco.

Sir Lewis Hamilton a fost fotografiat la volanul acestui hypercar, în 2015. Se știe că a avut și un incident minor, în urma căruia mașina a suferit avarii ușoare și a fost reparată imediat.

Pagani Zonda are un motor V12 de 7,3 litri atmosferic, de origine AMG, care dezvoltă 750 CP și 780 Nm. Spre deosebire de majoritatea exemplarelor din seria 760, versiunea 760LH are transmisie manuală în șase trepte (și nu automată, cu padele), cuplată la puntea spate.

Se pare că Hamilton nu a fost foarte încântat de această mașină, despre care a spus că este „groaznică la condus”. Pe cât de mult i-a plăcut sunetul produs – „mașina cu cel mai bun sunet” -, pe atât de dezamăgit s-a arătat de manevrabilitate – „cea mai proastă”.

Se estimează că Hamilton a achiziționat mașina cu un preț situat undeva între 1,5 și 2 milioane de dolari. Între timp, valoarea unui astfel de automobil a crescut considerabil. Având în vedere numele primului proprietar, cu siguranță că valoarea acestui exemplar este cu mult peste medie!

Nu se cunoaște cine este noul proprietar și nici prețul la care a achiziționat mașina de la Hamilton. În schimb, se știe că mașina se află acum în Marea Britanie.


UPDATE 10 ianuarie 2022: Între timp iată că s-a aflat și suma la care s-a realizat această tranzacție. După ce, în 2014, plătise pentru aceasă mașină 1,4 milioane de euro, iar între timp a făcut doar câteva scurte ieșiri cu ea, opt ani mai târziu a vândut-o cu 10 milioane de euro. Astfel, Hamilton a realizat un profit de 8,6 milioane de euro!

Distribuie acest articol!