Un inedit concept Maybach, omagiu pentru Virgil Abloh
09.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes a dezvăluit un inedit concept de ultra-lux, proiectat împreună cu Virgil Abloh, chiar înainte de moartea acestuia. Un vehicul al extremelor, sub marca Maybach…

Virgil Abloh, celebrul designer la Louis Vuitton, dar și fondator al propriei sale mărci Off-White, a murit pe 28 noiembrie 2021, la vârsta de 41 de ani. Lucra de câteva luni la acest proiect Maybach, în colaborare cu Mercedes-Benz. Este vorba de un coupe uriaș cu două locuri sau de un vehicul SF – în funcție de imaginația sau interpretarea fiecăruia.

„Vrem să sărbătorim cu respect talentul său de designer cu adevărat unic, care a creat posibilități nesfârșite de manifestare a artei sale, prin imaginația sa nestăvilită, care i-a inspirat pe toți cei care i-au cunoscut munca”, se spune în comunicatul Mercedes. Un ultim tribut și, mai presus de toate, un concept car cu adevărat diferit de ultimele producții ale mărcii.

Mașina îmbină stilurile cu grație, împrumutând linia plafonului de la un coupe, echipamentul și garda la sol de la un SUV și lungimea de la limuzine. Un proiect fără constrângeri, regizat de Virgil Abloh și, prin urmare, de Gorden Wagener, cel care coordonează tot ce ține de design la Mercedes.

Conceptul are peste șase metri lungime, mai mult decât nava-amiral Clasa S, în versiunea lungă. O dimensiune ce se datorează parțial capotei uriașe, transparente, care ascunde panourile fotovoltaice.

Partea din față este dominată de farurile mari și rotunde care flanchează calandrul cu LED, în genul celor din gama EQ. Partea din spate este mai tradițională, cu parașoc din aluminiu și stopuri cu sigla Maybach.

Dimensiunea și o serie de detalii conferă mașinii un aspect de off-road. Desenul barelor de protecție, profilul anvelopelor enorme, pasajele roților demontabile cu șuruburi și structura metalică din zona plafonului sunt impunătoare.

Tablou de bord este minimalist, cu un aspect aproape excesiv de robust. Doar două locuri se regăsesc în habitaclu, lăsând foarte mult spațiu pentru bagaje, în spate.

Ambianța de la bord este de lux în stil retro, cu compartimente de depozitare detașabile din piele sau diverse inserții inspirate din tema deșertului și aventurii.

Sub capotă se află un motor electric și asta e cam tot ce știm, când vine vorba de fișa tehnică.

Proiectul va fi prezentat publicului la Muzeul Rubell din Miami, Florida, cel care găzduiește una dintre cele mai mari colecții de artă contemporană din America de Nord. Cu siguranță, va fi una dintre rarele ocazii pentru publicul larg, de a se întâlni ”pe viu” cu acest automobil unic.

Distribuie acest articol!