Viitorul Audi R8 va fi 100% electric!
21.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

După o îndelungată perioadă de așeptare, în care cea mai mare dilemă referitoare la viitoarea generație Audi A8 era legată de motorizare, zvonurile au fost confirmate zilele trecute, prin vocea directorului de marketing de la Audi Sport, Linda Kurz: noul R8 va fi 100% electric!

Audi R8 va renunța la tradiționalul agregat termic V10, îngroșând astfel rândurile coupe-urilor supersportive care trec pragul electrificării și renunță la dezvoltarea propulsoarelor termice.

Cel mai probabil, peste doar câțiva ani, propulsiile termice vor deveni rarități în segmentul modelelor sport, ceea ce pentru puriști pare să fie o lovitură devastatoare. Pentru constructori, însă, puși în fața restricțiilor tot mai dure în privința emisiilor poluante, soluția electrică devine, practic, singura opțiune.

Nu vom mai vedea pe viitoarea generație R8 nici măcar motorul V8, cu care acest model a ieșit la rampă la momentul lansării, în 2006. Pur și simplu va fi un model silențios, full electric!

De altfel, nu este foarte clar nici dacă va fi păstrat apelativul R8. Obiectivul celor de la Audi Sport este de a transforma radical gama R, într-una complet electrică.

O soluție ar putea consta folosirea denumirii e-tron R pentru viitorul coupe de top de la Audi.

Distribuie acest articol!