Viitorul crossover Alfa Romeo Brennero își va face apariția în 2023
16.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Mult așteptatul SUV urban de la Alfa Romeo se va numi Brennero și își va face apariția abia la sfârșitul anului 2023. Construit pe platforma de la Peugeot 2008, va completa gama de SUV-uri Alfa Romeo, care la acea oră va fi formată din trei modele.

În prezent Alfa Romeo are în ofertă un singur SUV, Stelvio. Acestuia i se vor alătura, din vara lui 2022, SUV-ul compact Alfa Romeo Tonale, iar mai apoi mezinul Brennero.

Pentru producătorul milanez, dezvoltarea familiei de SUV-uri ar trebui să se concretizeze printr-o creștere considerabilă a vânzărilor. O direcție urmată, de altfel, de conglomeratul Stellantis, din care acum face parte și Alfa Romeo.

Pe lângă Peugeot 2008, de la care preia o serie de elemente tehnice, Brennero se va înrudi cu o serie de SUV-uri noi din concern, de dimensiuni similare, inclusiv de la Fiat și Jeep. Fără îndoială, Brennero fi asamblat, alături de „verii” săi de la FCA, în fabrica de la Tichy, din Polonia.

Pentru a reduce cât mai mult costurile de producție, toate aceste modele crossover de mici dimensiuni vor beneficia de platforma e-CMP, inaugurată de Peugeot 2008, care va avea numeroase evoluții și probabil va fi redenumită e-CMP2. Este o arhitectură ce poate găzdui atât motoare termice, cât și electrice.

De fapt, un motor electric ar trebui să fie disponibil încă de la lansarea modelului. Prin urmare, Brennero ar trebui să fie echipat cu noul motor Nidec programat pentru 2023, precum și cu acumulatori mai eficienți, cu o autonomie sporită față de cei 310 km oferiți în prezent de Peugeot e-2008.

Brennero ar urma să beneficieze și de noul motor termic 1.2 PureTech care va avea un sistem micro-hibrid (MHEV) de 48 V, asociat cu noua transmisie automată e-DCT, la care PSA lucrează în parteneriat cu Punch Powertrain. Noul tip de cutie de viteze are în carcasă un motor electric capabil să propulseze vehiculul.

Nu va exista versiune diesel pentru acest model, care ar trebui să aibă emisii de CO2 relativ scăzute cu motorizarea 1.2 PureTech hibrid și zero emisii locale cu noul motor electric Nidec.

Pe lângă cele trei SUV-uri, gama Alfa Romeo va fi completată cu o nouă generație Giulia, în 2024. În același an ar trebui să își facă debutul și noul Stelvio, dar și un nou sedan compact, Giulietta. Fanii mărcii vorbesc tot mai insistent și despre renașterea legendarului model Alfa Romeo GTV, care ar putea reveni în 2025, sub forma unui coupe cu patru uși, cu motorizare hibrid sau electrică.

Alfa Romeo Brennero, în zece detalii esențiale:
▪ SUV urban, 5 uși, 5 locuri.
▪ Platformă tehnică PSA e-CMP e-CMP2 (Peugeot 2008).
▪ Tracțiune pe o singură punte.
▪ Lungime circa 4,20 metri.
▪ Producție planificată la Tichy, în Polonia.
▪ Versiune electrică cu nou Nidec și acumulatori de mare capacitate.
▪ Microhibrid de 48 V: noul motor 1.2 PureTech cu mai multe niveluri de putere și transmisie e-DCT.
▪ Va fi al treilea SUV Alfa Romeo, după Stelvio și Tonale.
▪ Preț de la 30.000 euro (versiunea termică mild hybrid de 48 V).
▪ Lansare planificată în 2023.

Distribuie acest articol!