Facelift discret pentru familia de modele BMW Seria 8
31.01.2022
        
Distribuie acest articol!   

Cele trei versiuni constructive ale Seriei 8 de la BMW, Coupé, Cabriolet și Gran Coupé, au primit un facelift discret, care vine și cu o serie de completări la capitolul dotări și tehnologie. Există și o ediţie limitată The8 X Jeff Koons, care poate fi comandată şi în România.

Secţiunea frontală a fost reproiectată, iar toate variantele Seria 8 vin acum echipate standard cu pachet sport M. La interior se remarcă displayul central mărit la 12,3 inch (31,24 cm), pentru sistemul BMW iDrive. Grila BMW „Iconic Glow” este și  ea standard, la fel ca tapiţeria BMW Individual din piele Merino.

În timp ce versiunea Coupé a fost dezvoltată în paralel cu modelul de anduranţă M8 GTE, Seria 8 Cabriolet combină performanţa cu exclusivitatea şi atracţia tipică unei decapotabile. Soft topul poate fi deschis sau închis complet automat în 15 secunde.

BMW M8 ocupă un loc special în istoria automobilului, unul din puţinele modele care a debutat mai întâi ca model de curse, sub forma lui BMW M8 GTE la Daytona 24h, şi apoi ca model de stradă, ceea ce subliniază dezvoltarea orientată către performanţă.

BMW Seria 8 Gran Coupé  oferă un nivel foarte ridicat de confort pentru locurile din spate și este singurul din categoria sa care este derivat direct dintr-un model sport cu două uşi.

Sunt disponibile trei motorizări pentru fiecare dintre automobilele sport de lux. În vârful gamei se află versiunea M850i xDrive, dotată cu un V8 de 4,4 litri (530 CP) și tracţiunie integrală inteligentă.

Motorul pe benzină de 3,0 litri, cu 6 cilindri în linie, de pe 840i (333 CP) poate fi cuplat la tracțiunea integrală sau cu tracţiunea spate clasică. Versiunea 840d xDrive are un motor turbodiesel de 3,0 litri cu şase 6 cilindri în linie (340 CP), cu tehnologie mild-hybrid 48V.

De asemenea, pentru primăvara anului 2022 BMW a anunțat o revizuire și pentru familia de modele M8 (Coupé, Cabriolet şi Gran Coupé), alături de versiunile Competition.

BMW M8 Competition dispune de un motor V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo de 625 CP şi 750 Nm, asociat cu transmisia M Steptronic în 8 trepte, cu Drivelogic, şi sistemul de tracţiune integrală M xDrive. Suficient pentru o accelerație 0-100 km/h în puțin peste trei secunde.

Sursa: comunicat de presă BMW Group România

Distribuie acest articol!