Kia EV6 câștigă premiul „Mașina anului 2022” la What Car? Awards
21.01.2022
        
Distribuie acest articol!   

Kia EV6 a câștigat distincția „Mașina anului 2022” la prestigioasele premii „What Car?”, dar a fost ales si „SUV-ul electric al anului”. Este o victorie istorică pentru primul automobil electric dedicat Kia și este doar a doua oară când un automobil electric este încoronat la premiile „Mașina anului” What Car?, după Kia e-Niro în 2019.

Cel mai recent trofeu „Mașina anului” pentru Kia EV6 urmează unui număr record de premii și apreceri din partea experților care alcătuiesc mass-media internațională de top, în cele 10 luni de când mașina a fost lansată pentru prima dată la nivel global, în martie anul trecut. Printre distincțiile obținute se numără câștigarea categoriei „Premium” la premiile „German Car of the Year” și obținerea premiului „Crossover of the Year” din partea Top Gear. De asemenea, EV6 a fost selectată pe lista scurtă pentru premiul „Mașina anului 2022 în Europa”, câștigătorul urmând să fie anunțat pe 28 februarie.

„EV6 combină o autonomie impresionantă în traficul real cu capacitatea de a fi încărcată la viteze cu care niciun rival nu poate ține pasul, înlăturând astfel două dintre cele mai mari temeri pe care oamenii le au încă în legătură cu mașinile electrice. În plus, folosind o platformă dedicată mașinilor electrice, mai degrabă decât o platformă dezvoltată pentru modele convenționale, Kia a reușit să profite de dimensiunea compactă a motoarelor electrice și să producă o mașină extrem de spațioasă și practică”, a declarat Steve Huntingford, editor al publicației What Car?. „Adăugați performanța de top, rafinamentul remarcabil, prețurile competitive și una dintre cele mai bune garanții din lume, iar impresionantul EV6 nu prefigurează doar viitorul – ci chiar se simte așa.”

Jason Jeong, președintele Kia Europe, a comentat: „Este o mare onoare pentru Kia să câștige premiul „Mașina anului” la What Car? Awards. Modelul EV6 a fost extrem de bine primit de clienții și de mass-media din toată Europa datorită autonomiei sale impresionante în traficul real, capacităților de încărcare ultra-rapidă, designului îndrăzneț și interiorului de ultimă generație. Ceea ce este interesant este că EV6 este doar începutul a ceea ce va veni de la Kia, pe măsură ce ne continuăm călătoria către electrificare – cu 11 noi modele electrice care vor fi lansate până în 2026.”

EV6 aduce putere și autonomie extinsă, cu zero emisii, încărcare ultra-rapidă de 800 V și stil distinct pe piața SUV-urilor crossover. EV6 poate atinge o autonomie de până la 528 de kilometri în ciclul combinat WLTP, cu o singură încărcare, în timp ce tehnologia avansată de încărcare de 800 V înseamnă că șoferii pot încărca de la 10 la 80 la sută în doar 18 minute.

Kia EV6 este primul automobil electric dedicat Kia și demonstrează potențialul extraordinar al noii platforme E-GMP (Electric-Global Modular Platform) dezvoltată de companie, cu alte șase modele electrice dedicate care urmează să fie lanste pe piață până în 2026. Kia își propune să-și electrifice complet  gama de modele europene până în 2035, iar alte piețe cheie din întreaga lume urmează până în 2040.

Pe lângă recunoașterea obținută de modelul EV6, SUV-ul Kia Sorento a primit și premiul „Tow Car Award”  de către revista What Car? în asociere cu Camping and Caravanning Club din Marea Britanie. Modelul Sorento CRDi de 2.2 litri, echipat cu transmisia cu dublu ambreiaj și opt trepte, a fost selectat de juriu drept mașina ideală pentru cei care doresc să tracteze rulote sau remorci.

Motorul său diesel puternic îi permite modelului Sorento să tracteze încărcături de până la 2.500 kg, în timp ce SUV-ul oferă, de asemenea, locuri pentru până la șapte persoane, spațiu generos pentru bagaje și în cabină, precum și caracteristici de tehnologie și confort pentru a menține toți ocupanții într-un spațiu reconfortant și atrăgător.

În fiecare an, Premiile „Mașina anului” decernate de publicația What Car? desemnează cele mai bune mașini noi din mai multe categorii de automobile. Pentru a fi eligibilă pentru aceste premii, o mașină trebuie să fi fost testată în raport cu rivalii săi, pe șosea și la o unitate de testare dedicată, de către echipa What Car?. Câștigătorul general al premiului „Mașina anului” este apoi selectat dintre câștigătorii categoriei.

Sursa: comunicat de presă Kia Romauto / Silver Motors

Distribuie acest articol!