Salonul Auto de la Detroit revine în septembrie 2022, după doi ani de absență
21.01.2022
        
Distribuie acest articol!   

Celebrul motorshow de la Detroit se va relua anul acesta, după ce două ediții la rând au fost anulate din cauza pandemiei. Evenimentul va fi organizat într-un nou format și este programat în luna septembrie.

North American International Auto Show (NAIAS) revine în actualitate într-un nou concept, mai spectaculos, inspirat de IAA 2021, Salonul de la München. Astfel, salonul nord-american speră să își recâștige vizitatorii.

După o pauză forțată, Asociația Dealerilor Auto din Detroit (DADA) îndrăznește să lanseze un nou format pentru un eveniment tradițional, care anul acesta ar trebui să își primească vizitatorii în perioada 17-25 septembrie.

Recent, organizatorii au prezentat o serie de detalii legate de noul concept. Pe lângă locația de bază, Centrul de Convenții Huntington Place, în centrul orașului Detroit vor avea loc diverse evenimente, în diferite locații. Acestea nu se vor limita la automobile, ci vor reflecta mobilitatea în general.

Această nouă formulă de organizare amintește de IAA München, din toamna anului trecut,  cu ale sale „spatiile deschise”. O altă schimbare importantă vizează data de desfășurare. În trecut, NAIAS avea loc în ianuarie, cand condițiile meteo nu sunt prea prielnice în Michigan. În plus, la ultimele ediții evenimentul a fost concurat tot mai puternic de CES, care are loc tot în ianuarie.

La fel ca alte saloane auto importante, NAIAS s-a confruntat în ultima perioadă cu o scădere de audiență și critici tot mai virulente venite din partea ecologiștilor.

Apoi pandemia a anulat spectacolul NAIAS, în ultimii doi ani. În compensare, anul trecut s-a organizat un eveniment de anvergură mai mica, numit Motor Bella și derulat în Pontiac, la aproximativ 30 km nord de Detroit.

Distribuie acest articol!