Un BMW M3 Competition pentru poliția australiană
17.01.2022
        
Distribuie acest articol!   

Modelele supersportive și versiunile deosebite care intră în dotarea poliției atrag mereu atenția și sunt un excelent vector de imagine pentru producători. Din acest punct de vedere, poliția australiană ne rezervă mereu surprize deosebite.

După Kia Stinger GT, Audi S7, Lexus RC F și chiar și un Porsche 911, acum brigada de intervenție rapidă din statul Victoria tocmai a primit un nou bolid cu care să îi urmărească pe cei certați cu legea: un exemplar BMW M3 Competition.

De ceva vreme, în sud-estul Australiei poate fi văzută deja la lucru această „bestie”, care poartă culorile poliției. Departamentul de poliție al statului Victoria are în serviciu una dintre cele mai radicale versiuni ale performantului M3.

Mașina a fost repartizată patrulei de autostrăzi, o brigadă de intervenție rapidă. Este vorba de un parteneriat între BMW Australia și poliția statului Victoria.

Mașina a fost dată în folosință pe termen lung, la fel cum, în trecut, un BMW M5 Competition fusese repartizat aceluiași departament pentru o perioadă de un an.

Vopsită în culorile specifice poliției, albastru și galben, mașina este echipată cu lumini de avertizare roșii, albastre și albe și dispozitive de avertizare sonoră. Dar ceea ce uimește cu adevărat este faptul că o mașină de poliție este dotată cu un spoiler spate și pavilion din carbon!

Sub capotă se află un motor cu șase cilindri în linie twin-turbo de 3,0 litri și 510 CP, capabil de un sprint 0-100 km/h în doar 3,9 secunde.

Distribuie acest articol!