Vision-S 02, un nou indiciu referitor la intrarea Sony în lumea producătorilor de automobile
12.01.2022
        
Distribuie acest articol!   

Sony a dezvăluit zilele trecute un al doilea concept de mașină electrică, Vision-S 02. Prin această prezentare, colosul japonez confirmă speculațiile conform cărora ia tot mai în serios ideea de a intra, pe termen lung, în lumea marilor producători de automobile.

Reamintim, gigantul japonez al electronicelor a furnizat una dintre surprizele majore de la Consumer Electronics Show (CES) 2020, cu Vision-S, care părea să prefigureze un viitor rival pentru Tesla Model S.

Primul concept a făcut furori, dar Sony a insistat la acea vreme că ar fi vorba doar despre un concept realizat pentru testarea senzorilor săi și pentru tehnologia 5G. Totuși, mașina a fost asamblată la Magna Steyr, un producător austriac specializat în producția auto de serie.

După doi ani de testare și dezvoltare a conceptului Vision-S în Europa și Japonia, Sony revine cu Vision-S 02, destul de diferit de primul concept.

De data aceasta este vorba de un SUV de dimensiuni mari, 100% electric. Are șapte locuri și măsoară 4,85 metri lungime, deci ar putea lua în vizor Tesla Model X.

Vision-S 02 este echipat cu două motoare de 200 kW, câte unul pe fiecare punte. Conceptul are, așadar, tracțiune integrală electronică și o putere însumată de 536 CP.

Imaginile oficiale prezintă noul Vision-S 02 cu un design interior apropiat de cel de pe Vision-S, cu un ecran de înaltă definiție în locul instrumentarului de bord tradițional și cu ecrane pe tetiere, pentru pasagerii din spate.

Noul concept a fost lansat însoțit de o scurtă declarație de presă, prin care se confirmă interesul concernului nipon de a deveni producător auto: „Sony intenționează să înființeze o companie de producție, Sony Mobility Inc., în primăvara anului 2022, prin care se va analiza intrarea pe piața auto”.

O inițiativă care nu este unică în istoria recentă a marilor producători din lumea electronicelor. Cei de la Apple, la rândul lor, au acumulat foarte multă experiență în domeniul dezvoltării unui automobil electric, conectat și autonom, prin intermediul diviziei Project Titan.

Distribuie acest articol!