1,5 milioane de dolari pentru un nou ceas unicat, creat de Bugatti în colaborare cu Jacob & Co
27.02.2022
        
Distribuie acest articol!   

Începând din 2019, Bugatti colaborează cu Jacob & Co, un producător exclusivist de bijuterii și ceasuri de lux, la crearea unor piese excepționale de orologerie, inspirate de automobilele Bugatti. Cea mai nouă creație le întrece pe toate cele lansate până acum, prin finețea execuției, dar și prin preț.

Cel mai recent ceas Bugatti Chiron de la Jacob & Co are carcasă cu cristal din safir albastru și costă 1,5 milioane de dolari.

Denumit Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal, ceasul are multe dintre caracteristicile de la celelalte modele tourbillon din serie. Este vorba de o replică miniaturală, dar cu mecanisme funcționale, a motorului W16 cu patru turbocompresoare, de 8,0 litri, de pe Chiron. Funcționalitatea înseamnă că micile pistoane se mișcă efectiv, iar turbocompresoarele se rotesc.

Ceea ce deosebește acest model de celelalte este faptul că are carcasa realizată în întregime din safir. Au fost necesare câteva luni de prelucrare a materialelor, cu instrumente deosebit de performante, dar și de lustruire manuală. Safirul este colorat într-o nuanță de albastru.

Privit din spate, Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal își dezvăluie câteva dintre cele 578 de componente decorate și asamblate manual, care alcătuiesc mecanismul. De asemenea, multe dintre cele 51 de pietre prețioase integrate în ceas sunt vizibile și din spate. Alte detalii uimitoare ale acestui ceas sunt ”rezerva de putere” inspirată de indicatorul de combustibil de la Chiron și cele trei cordoane de safir.

Ceasul include „Shock Protection System” de la Jacob & Co, are accente de aur roz de 18 karate, o curea de cauciuc și o cataramă din aur roz de 18 karate. A fost creat un singur exemplar, care a avut nevoie de aproximativ 120 de ore de muncă din partea unui maestru orologier.

Prețul este pe măsură: 1,5 milioane de dolari. Pentru comparație, un ceas tourbillon ”obișnuit”, din seria lansată de Bugatti și Jacob & Co, dar dare are și el carcasă din aur roz, diamante, aur alb și safir, costă ”doar” 280.000 de dolari.

Distribuie acest articol!